onsdag 31 augusti 2016

Sammansatta ord, bibliotek och vänskap

Idag började vi dagen med repetition från igår kring sammansatta ord. Vi började med gemensamma övningar för att sedan arbeta själva. 





Efter lunchrasten delade vi upp oss i två grupper. Ena gruppen gick till biblioteket och andra arbetade vidare med sammansatta ord sedan bytte vi.








Efter lunchrasten stod vänskap på schemat. Vi tittade på en kortfilm från serien 'Vara vänner'.

"Vara vänner är åtta tv-berättelser om empati, kompisskap och mod. Det handlar bland annat om att vara ny i klassen, att vara olik sina kompisar och att alltid hamna utanför. I berättelserna möter vi såväl offer och förövare som den som ”bara” ser på. Historierna ser ut att få ett olyckligt slut – men just när man tror att filmen är slut stannar allt upp! I stället får karaktärerna frågan om de kunde ha handlat annorlunda. De får chansen att ge berättelsen ett bättre slut. Vi backar bandet och låter alla som är med vara lite schystare, lite modigare. I klassen kan man stoppa filmen vid det första, olyckliga, slutet och diskutera alternativa slut. Och sedan fortsätta att titta hur filmen slutar. Med ett bättre slut." (Ur.se)

Vi diskuterade filmen och alternativa slut för att sedan dela upp oss i grupper och skriva ned hur man kan vara en bra kompis. Det är tänkt att det ska bli ett kompiskontrakt för klassen.